És aconsellable posar peces de roba a gossos i gats? Aquestes són les conseqüències segons els experts

En els darrers anys, ha arribat una creixent tendència de vestir els animals de companyia. Cada cop és més comú veure gossos i gats abillats amb jerseis, abrics, botes i un altre tipus de peces. Aquesta tendència reflecteix un canvi en la percepció de les mascotes, que ara són considerades membres de la família.

Tot i això, sorgeix la pregunta de si és saludable vestir les nostres mascotes. La resposta no és senzilla i depèn de diversos factors. Segons compta per a 20 minuts la Dra. Ángela González Martínez, especialista en Medicina del comportament i Benestar Animal, és important fer-ho de forma correcta i conscient. Destaca que si decidim vestir les nostres mascotes, les hem d’acostumar gradualment a fer servir roba, igual que fem amb un arnès o una corretja, utilitzant un enfocament positiu i brindant recompenses.
L’elecció de la peça ha de ser còmoda i no causar molèsties, picors o al·lèrgies. És fonamental tastar la roba a la mascota abans de comprar-la definitivament per assegurar-se que no li causi incomoditat i permeti que l’animal es mogui amb llibertat.

És indiscutible que algunes races canines, especialment aquelles de pèl curt i complexió prima, es beneficien de peces com abrics o impermeables, especialment en climes freds. També és útil en casos especials, com ara gossos cadells, ancians o animals malalts, que poden ser més vulnerables al fred.

Vestir aquest tipus de mascotes en moments de menor temperatura, només si mostren clarament que tenen fred, és una pràctica recomanada. Tot i això, no s’aconsella vestir animals adaptats a climes freds, ja que la roba podria crear un microambient que afavoreix el creixement de fongs i bacteris. A més, no s’ha de posar roba a mascotes acabades de banyar o amb el pelatge mullat, ja que la humitat i la calor poden propiciar la proliferació de fongs.

¿Te ha gustado la entrada? Compártela